top of page

JOUW SPECIAAL MOMENT

Kaarten op maat
 

 • Geboorte

 • Huwelijk

 • Uitnodigingen

 • Kerstkaarten

Wil je een speciale gelegenheid vieren? Het persoonlijk verhaal, dat jij me vertelt, vertaal ik in een warm ontwerp. Op mijn creatieve planeet ga ik aan de slag met potlood en papier, schets ik met chinese inkt en geef ik kleur via aquarelleverf. Helemaal vanaf nul breng ik jouw verhaal tot leven. Een artistiek aandenken aan een speciaal moment. Eentje om nooit meer te vergeten!

Illustraties en tekeningen

op maat

 • Persoonlijk cadeau

 • Magazine/tijdsschrift

 • Leesboek/kinderboek

Illustraties zeggen zoveel meer dan woorden... Breng je tekst tot leven of maak je tijdsschrift visueel aantrekkelijk met de gepaste illustraties.

 

Geef het meest persoonlijke cadeau: eentje die voor altijd zal gekoesterd worden. Of wil je graag een tekening van je gezin aan je muur, liefst eentje met een artistiek karakter? Dan kan je op mij rekenen!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Contact.png

Kennismaken

schets.png

Schets

scherm.png

Ontwerp

product.png

Product

               Contacteer me!

Stuur me een email, bel me op. Het maakt niet uit, zolang je me maar weet te bereiken. Stel gewoon je vraag of doe je idee uit de doeken. Dan bekijk ik of ik je kan helpen. 

 

                 Kennismaking

We spreken af om het idee vorm te geven. Liefst in levende lijve, gezellig met een koffie. Maar ook online kan goed werken. Ik leer je graag eerst beter kennen. Welke stijl heb je voor ogen? Van welke kleuren ben je fan? Maar ook: wat wil je helemaal niet? Op deze moment vliegen de ideeën in het rond en vullen we elkaar vaak aan. Ook de praktische en financiële kant wordt besproken. Goede afspraken leiden tot een vlot proces!

 

              Brainstormen en schetsen

Ik zet alle informatie op een rijtje, bestudeer het onderwerp en maak een moodboard. Ik schets op papier en teken daarbij een aantal ontwerpjes uit. Jij krijgt enkele te zien en hier kan je naar hartelust je feedback over geven. Durf je mening geven. Vaak komen we tot nog een beter ontwerp door samen verder te denken.

 

              Uitwerken

Uit die aantal schetsen komt één finaal ontwerp. Deze wordt nu mooi uitgewerkt en krijgt de nodige finishing touch. Via mail presenteer ik deze nog eens aan jou.

 

              Jouw ontwerp

Nu is het tijd om jouw ontwerp de wereld in te sturen! Jij ontvangt de mooi afgedrukte kaartjes, die worden geprint in een kwalitatieve drukkerij. Koos jij voor een digitaal ontwerp? Dan krijg jij deze digitaal opgestuurd. 

Zit je nog met een vraagje? Bekijk of je hier een antwoord kan vinden.

 • Hoeveel kost een (wens)kaart op maat?
  Maatwerk zal altijd prijziger zijn, er gebeurt namelijk heel veel achter de schermen vooraleer je unieke ontwerp ontstaat. Dit betekent dan ook dat er een offerte op maat wordt gemaakt. Afhankelijk van de wensen en het aantal kaarten kunnen de prijzen verschillen. Hoe meer kaarten, hoe lager de drukprijs. De prijzen van een wenskaart/uitnodiging/lentefeest variëren tussen 3,5 euro tot 7 euro per kaart (incl. ontwerp en drukwerk en BTW). Kies je voor speciale afwerkingen of luxedrukwerk? Dan mag je rekenen op een ontwerpprijs dat varieert tussen 180 euro - 250 euro (incl. BTW) (exclusief drukwerk) en kan je de prijs van het drukwerk zelf volledig bepalen. Drukprijzen worden altijd op voorhand meegedeeld. Ik hou van een transparante samenwerking. Er zit dus veel verschil op de drukprijzen, vraag gerust een offerte aan zodat ik je budget gericht kan bepalen.
 • Hoeveel kost een geboorte- of huwelijkskaart op maat?
  Voor het ontwerpen van een geboortekaart of uitnodiging reken ik rond de 180 euro - 250 euro (incl. BTW). Dit is de prijs voor een kaart volledig op jouw maat. De prijs is exclusief drukwerk, zodat je het budget van je drukwerk volledig zelf kunt bepalen. Deze opties worden op voorhand met jou besproken en hierdoor zal je steeds op de hoogte zijn van de drukprijzen van jouw wensen.
 • Zorg je ook voor overig drukwerk bij een geboorte?
  Jazeker, bij je geboorte, huwelijk of uitnodiging kan ik zorgen voor bijhorende stickers, naamkaartjes, labels,... Deze zullen allemaal in de stijl zijn van je kaartje. Vraag gerust een offerte aan om deze prijzen ervan te overlopen.
 • Kan ik voor een totaalconcept gaan voor mijn huwelijk?
  Ja hoor, Ik voorzie jou van een passende Save The Date, menukaarten, tafelplan, bedankingskaarten,... En zoveel meer :-) Ik maak er een mooi geheel van, zodat de gekozen stijl perfect wordt doorgetrokken gedurende deze prachtige dag.
 • Hoeveel kost een illustratie op maat?
  Ook hier spreken we weer van een offerte op maat. De prijs is is afhankelijk van wat je graag zou willen, wat je voor ogen hebt en hoeveel tijd ik hier voor nodig heb. Om je een idee te geven, een illustratie op maat varieert tussen 180 euro en 275 euro (incl. BTW). Wil je graag meerdere illustraties binnen één project? Dan kan de prijs per illustratie goedkoper worden. Aangezien de prijs op jou vraag afgestemd wordt, aarzel niet om een offerte aan te vragen.
 • Hoe bereid ik me best voor op onze kennismaking?
  Een kennismaking verloopt zeer gemoedelijk, dus no stress! We spreken een moment af waarbij jullie mijn studio een bezoekje brengen. Deze studio bevindt zich in Herzele, te midden in mijn appartement. Gezelliger kan dus niet :-) Als jullie aanstaande ouders zijn of verloofden, zie ik jullie liefst allebei. Zo komen we tot een stijl waarbij jullie beiden tevreden zijn. Het gesprek verloopt altijd vlotter als jullie al eens nagedacht hebben over een stijl. Heel concreet moet dit nog niet zijn. Verder mogen jullie gerust al een moodboard samen stellen van jullie ideale stijl of kleuren die jullie voor ogen hebben. Geef voorbeelden van ontwerpen die jullie mooi vinden maar ook voorbeelden die jullie echt niet willen. Is er een stijl van de zaal of van een babykamer? Breng deze beelden/informatie maar mee. Dat hoeft niet uitgeprint te zijn, digitaal mag zeker ook. Hebben jullie deze informatie al ruim op voorhand? Stuur ze gerust al door via mail. Zo kan ik me ook optimaal voorbereiden en verloopt het gesprek des te vlotter. Dit gesprek zal ongeveer 60 minuutjes duren.
 • Wat komt er allemaal aan bod tijdens een kennismaking?
  We bespreken vooral jullie stijl en wensen Verder komen volgende elementen meestal aan bod: - verschillende soorten papier - verschillende soorten enveloppen - afdrukformaten - verloop van onze samenwerking - afspraken worden gemaakt Je mag rekenen op ongeveer 60 minuutjes.
 • Komen we na de kennismaking nog eens samen?
  Normaal gezien gebeurt dit niet standaard. De communicatie over de ontwerpen gebeurt via mail of telefoon. Bij grotere projecten zoals een totaalconcept bij geboorte of huwelijk gebeurt het dat er meermaals wordt afgesproken. Soms lopen deze projecten over een volledig jaar, hierbij is het wenselijk dat er nog eens kort afgesproken wordt tussen de verschillende fasen.
 • Worden de ontwerpen ook gedrukt bij jou?
  Jawel, ik werk samen met externe drukkerijen. Zowel voor luxedrukwerk als voor standaarddrukwerk. Ik zorg dus steeds voor jouw afgedrukt product. Zo ben je gerust dat het tot een goed einde komt.
 • Kan ik voor mijn eigen drukker kiezen?
  Normaal gezien sta ik dit liever niet toe. Hierbij heb ik geen garantie over de kwaliteit van het afgedrukt product. Want ja, de druktechniek en de drager (bv. het papier) bepalen zeer veel in je eindproduct. Verder is het gemakkelijker werken en is de kans op fouten veel kleiner, aangezien de communicatie naar de drukker rechtstreeks via mij verloopt. Na enkele tijd samenwerken, weet ik precies hoe ik de ontwerpen aanlever. Het kan voorkomen dat je goedkopere drukkerijen vindt dan mijn vaste partners. Ik ga niet voor de goedkoopste druk maar wel voor kwaliteit. Ik bekijk wel steeds verschillende opties en bepaal de beste voor jouw situatie. Maar ik hou van prijs-kwaliteit. Het zou immers zonde zijn om een mooi ontwerp te laten maken en dit verloren laten gaan door de druktechniek. Is er een bepaalde reden waardoor jij toch voor je eigen drukker wilt gaan? Bespreek dat op voorhand met mij, dan bespreken we de opties.
 • Hoe verloopt onze communicatie?
  Na onze kennismaking zal ik alles verder opvolgen via mail of telefonisch. Berichtjes, Whatsapp of sociale media zijn voor mij geen communicatiekanalen. Dit kan soms enige tijd duren eer ik die inboxen bekijk. Dus bij een vraag of het geven van feedback: bel mij gerust op of zet het op een mailtje. Zo krijg ik ook alle feedback mooi bij elkaar. Via verschillende kanalen wordt dat een verwarrend boeltje en zo ontstaan foutjes.
 • Is het ontwerp daarna van mij?
  Nee, het auteursrecht blijft bij mij. Dus je kunt het ontwerp niet zomaar gebruiken voor alles en nog wat. Graag bespreek ik op voorhand de opties en maak ik goede afspraken. Jij ontvangt wel het eindproduct in de vorm die wij op voorhand afgesproken hebben. Dit kan je terugvinden op je offerte. Deze wet verbiedt je ook om mijn ontwerpen aan te bewerken of aan te passen. Indien je graag een aanpassing wil, kan ik dat zeker voor je doen. Het auteursrecht geeft de maker van een werk het recht om te bepalen hoe, waar en wanneer dit werk wordt openbaar gemaakt of gereproduceerd. Op de volgende website vindt je alles terug omtrent dit onderwerp: https://www.flandersdc.be/nl/design/gids/intellectuele-eigendom/auteursrecht
 • Wat als ik jouw ontwerp ook digitaal wil?
  Dit kan, in overleg en mits een opleg. Het is belangrijk dat we hier goede afspraken over maken. Dit i.v.m. het auteursrecht (info: https://www.flandersdc.be/nl/design/gids/intellectuele-eigendom/auteursrecht). Bovendien zijn niet alle bestanden gemaakt om digitaal aan te leveren of uit te printen, dit hangt af van hoe de ontwerpen zijn gemaakt. Soms werk ik met originele bestanden en bestaat er geen digitaal bestand. Verschillende situaties dus, vraag gerust na wat de opties kunnen zijn.
 • Ik wil enkel een tekening en maak daar zelf een kaartje van. Kan dat?
  Nee, normaal gesproken doe ik dit niet. Als je een kaartje/uitnodiging wilt, kan ik dit zeker en vast voor je maken. Maar ik lever geen stukje, geen half werk. Bovendien heb ik zelf geen controle over hoe het eindresultaat er zal uitzien. Ik lever graag kwaliteit en dat kan ik best als ik alles zelf in handen heb.
 • Hoe lang duurt het maken van mijn ontwerp?
  Het ontwerpproces bestaat altijd uit: schets + feedback ontwerp + feedback (+ proefdruk) eindproduct (+ drukken) Dit proces kan gemakkelijk 6 tot 8 weken duren. Afhankelijk van hoe vlot alles verloopt. Indien er offertes van drukkers moeten worden goedgekeurd, proefdrukjes worden aangevraagd en bestanden moeten afgedrukt worden kan het zelfs langer duren. Tijdens sommige periodes is het behoorlijk druk en kan mijn agenda wel een aantal weken volgepland staan. Ik voorzie geen tot weinig plaats voor dringende aanvragen. Dus stel je vraag gerust al zeer vroeg! Dan voorzie ik al plaats in mijn agenda voor ons kennismakingsgesprek en verdere ontwerpen. Wees dus tijdig met je aanvraag. Na de kennismaking probeer ik binnen de 2 á 3 weken te starten aan de schets. Is er daarna nog sprake van overig drukwerk? Dan kom je best wat vroeger met je vraag. Kom je voor een huwelijk of geboorte? Reken dan zeker een aantal weken op voorhand klaar te zijn met het drukwerk. Vooral voor je eigen rust maar ook voor de mijne ;-) Ook een illustratie zal 5 á 6 weken in beslag nemen (vanaf de start van de schets).
 • Mag ik je werk op sociale media plaatsen?
  Jazeker, een foto van het uiteindelijke product mag je zeker aan de wereld tonen. Wil je het ontwerp digitaal om op sociale media te plaatsen? Vraag dan eerst de mogelijkheden na of check even bij mij welke afspraken we hierover gemaakt hebben. Meer info over auteursrecht: https://www.flandersdc.be/nl/design/gids/intellectuele-eigendom/auteursrecht
Anker 1
bottom of page