Branding

creeër je eigen planeet

 

Ben jij ook zo gepassioneerd door je eigen bedrijf?
Dan wil je dit graag zo persoonlijk mogelijk overbrengen.
Ik maak met veel plezier een mooi logo, ontwerp een unieke huisstijl
of kan zelfs een website voorzien met je eigen illustraties.

alles in huis
om je visuele identiteit

naar een hogere planeet te tillen

alles in huis
om je visuele identiteit

naar een hogere planeet te tillen

logo

Hier start het

Digitaal logo

printbaar logo

gevectoriseerd

meerdere versies

alles aangeleverd

Een passend logo spreekt automatisch de ideale klant aan. Ik luister naar jouw verhaal en maak een ontwerp met een passende handgemaakt lettertype en de nodige elementen.
Simpel en duidelijk maar met veel gevoel.

huisstijl

zorg voor consistentie

grafische elementen

illustraties

kleurenstudie

huisstijlgids

alles aangeleverd

Een huisstijl geeft extra kracht aan je onderneming. Dit kan je doortrekken naar alle communicatiekanalen. Ik zorg voor een artistiek design, ontwerp grafische elementen en illustraties die passen bij jou.
Zo zal je communicatie overal hetzelfde gevoel uitstralen.

website

een digitale visitekaart op z’n best

illustraties

getekende banner

gebruiksvriendelijk

ondersteuning

Seo’s

Dit zorgt dat klanten verbinding voelen met je aanbod.
Ik zorg voor een duidelijke en eenvoudige website, met handgetekende elementen.
Een creatief ontwerp waar de klant zal bij stilstaan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Na jouw aanvraag, contacteer ik jou met de nodige informatie. Ik overloop alle fasen en de aanpassingsrondes. Eens jij akkoord gaat, komen we samen bij een kennismakingsgesprek.

Wat moet ik verwachten van een kennismakingsgesprek?

Een kennismaking verloopt zeer gemoedelijk, dus no stress! We spreken een moment af waarbij jij mijn studio een bezoekje brengen. Deze studio bevindt zich in Herzele, te midden in mijn appartement. Gezelliger kan dus niet 🙂

Het gesprek verloopt altijd vlotter als je al eens hebt nagedacht over de stijl. Ik raad je op voorhand aan waarover je best al eens nadenkt.

Dit gesprek zal ongeveer 60 minuutjes duren.

Hoe verloopt onze communicatie?

Ik hou ervan om via mail te communiceren. Maar telefonisch is ook zeker een goeie optie. Berichtjes, Whatsapp of sociale media zijn voor mij geen communicatiekanalen. Dit kan soms enige tijd duren eer ik deze inboxen bekijk. Dus bij een vraag of het geven van feedback: bel mij gerust op of zet het op een mailtje. Zo krijg ik ook alle feedback mooi bij elkaar. Via verschillende kanalen wordt dat een verwarrend boeltje en zo ontstaan foutjes.

Hoe lang duurt een ontwerp? Wanneer maak ik mijn aanvraag?

Hoe lang een ontwerp duurt, hangt af van de aanvraag.

Reken bij een ontwerp (logo/drukwerk/illustratie…) op 6 tot 8 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vlot de communicatie verloopt.

 Indien er offertes van drukkers moeten worden goedgekeurd, proefdrukjes worden aangevraagd en bestanden moeten afgedrukt worden kan het zelfs langer duren.

Wees dus tijdig met je aanvraag.

 Na de kennismaking, probeer ik steeds te laten weten wanneer ik start met jouw opdracht en wanneer deze klaar zou moeten zijn.

Hoe verloopt de betaling?

Je ontvangt steeds een offerte na ons kennismakingsgesprek. Indien je die (digitaal) getekend hebt, begin ik aan jouw ontwerp.

Ik stuur je een voorschotfactuur aan de start van het proces. Aan het einde van het proces komt een slotfactuur.

Voor jij jouw producten ontvangt dienen alle facturen reeds betaald te zijn.

Worden de ontwerpen ook gedrukt bij jou?

Jawel, ik werk samen met externe drukkerijen. Zowel voor luxedrukwerk als voor standaarddrukwerk. Ik zorg dus steeds voor jouw afgedrukt product. Zo zijn wij beide gerust dat het resultaat perfect zal zijn!

Kan ik voor mijn eigen drukker kiezen?

Normaal gezien sta ik dit liever niet toe. Hierbij heb ik geen garantie over de kwaliteit van het afgedrukt product. Want de druktechniek en de drager (bv. het papier) bepalen zeer veel in je eindproduct. Verder is het gemakkelijker werken en is de kans op fouten veel kleiner, aangezien de communicatie naar de drukker rechtstreeks via mij verloopt. Na enkele tijd samenwerken, weet ik precies hoe ik de ontwerpen aanlever.

Het kan voorkomen dat je goedkopere drukkerijen vindt dan mijn vaste partners. Ik ga niet voor de goedkoopste druk maar wel voor kwaliteit. Ik bekijk wel steeds verschillende opties en bepaal de beste voor jouw situatie. Maar ik hou van prijs-kwaliteit. Het zou immers zonde zijn om een mooi ontwerp te laten maken en dit verloren laten gaan door de druktechniek.

Is er een bepaalde reden waardoor jij toch voor je eigen drukker wilt gaan? Bespreek dat op voorhand met mij, dan bespreken we de opties.

Is het ontwerp, na afloop van onze samenwerking, van mij?

Nee, het auteursrecht blijft bij mij. In feite gebruik jij mij ontwerp. Je mag het gebruiken voor wat wij afgesproken hebben. Dus niet zomaar gebruiken voor alles en nog wat. Graag bespreek ik op voorhand de opties en maak ik goede afspraken. Jij ontvangt wel het eindproduct in de vorm die wij op voorhand afgesproken hebben. Dit kan je terugvinden op je offerte.

In sommige gevallen zal ik een licentie opmaken (gebruikersrecht) zodat wij de afspraken mooi op papier hebben. Goede afspraken maken leuke samenwerkingen.

Je ontvangt dus praktisch nooit het bronbestand.

Bij een logo-ontwerp is dat ietsje anders. Jij krijgt de bronbestanden en verschillende versie. Jij mag je logo gebruiken op wat je maar wilt. Maar aan de bronbestanden mag jij niks wijzigen.

Deze wet verbiedt je ook om andermans ontwerpen te bewerken of aan te passen. Indien je graag een aanpassing wil, kan ik dat zeker voor je doen.

Het auteursrecht geeft de maker van een werk het recht om te bepalen hoe, waar en wanneer dit werk wordt openbaar gemaakt of gereproduceerd.

Wel belangrijk dat ook na betaling van de factuur het auteursrecht van de illustrator blijft. Het ontwerp/ de illustraties mogen zonder overleg niet worden gebruikt voor andere (commerciële) doeleinden, gereproduceerd of doorverkocht.

Zie meer info op de website van flandersdc

Mag ik je werk op sociale media plaatsen?

Jazeker, een foto van het uiteindelijke product mag je zeker aan de wereld tonen. Wil je het ontwerp digitaal om op sociale media te plaatsen? Vraag dan eerst de mogelijkheden na of check even bij mij welke afspraken we hierover gemaakt hebben.

Meer info over auteursrecht op de website van flandersdc

Ik heb nog een andere vraag?

Vraag maar! Ik ben voorstander van open communicatie. Stuur me een mailtje of bel me even op. Ik sta graag voor je klaar.